Acordul de mediere în cazul divorţului cu minori

 

Ce cuprinde un acord de mediere intervenit într-o cauză aflată pe rolul instanţei de judecată, având ca obiect desfacerea căsătoriei şi celelalte aspecte accesorii desfacerii căsătoriei:
– desfacerea căsătoriei de comun acord;
– numele purtat după desfacerea căsătoriei;
– exercitarea autorităţii părinteşti în comun;
– stabilirea domiciliului minorilor;
– modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi copii;
– program de vizitare (în timpul săptămânii, în week-end, în vacanțe, sărbătorile de Paști, de Crăciun, Revelionul, ziua de naștere);
– Stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor (stabilirea obligaţiei de  întreţinere, educația copilului,cheltuielile curente, cheltuielile extrașcolare, efectuarea temelor)
– Cum comunică părinţii și cum vor schimba informații;
– Îngrijirea copilului în lipsa părinţilor;
– Cum se aduc schimbări importante în viaţa copiilor;
– Îngrijirile medicale;

suplimentar, un acord de mediere mai poate contine ,
– Partajarea bunurilor comune.

În scopul durabilităţii acordului de mediere, în cauzele cu minori, mediatorul poate pune la dispoziţia părţilor un plan parental minimal.  Planul parental sau planul de îngrijire părintească reprezintă modalitatea prin care se implementează în general custodia comună. În România, ideea de plan parental este încă la început, având în vedere faptul că abia din luna octombrie 2011 în cuprinsul Noului Cod Civil apare noţiunea de autoritate părintească sau custodie comună.

Pentru a produce efecte acordul de mediere (respectiv încuviinţarea de către instanța de judecată), mediatorul trebuie să aibă în vedere interesul superior al copilului, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 272/2004 și în art. 263 din Noul Cod Civil.

Conflictele de familie au fost dintotdeauna şi vor fi cauze sensibile. Relaţiile de familie au un rol foarte important în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor. Atunci când sunt deteriorate afectează toate părţile implicate. De aceea încurajez părţile care se confruntă cu astfel de conflicte să apeleze cu încredere la procedura medierii, recurgerea la o asemenea procedură având următoarele avantaje:
– Confidenţialitatea. Ședințele de mediere și deciziile părților sunt confidențiale. Atât  mediatorul cât și părțile prezente, precum și avocații acestor părți se obligă să păstreze caracterul confidențial al tuturor aspectelor discutate în mediere.
– Decizia aparţine părţilor implicate în conflict (Soţii sunt cei care hotărăsc asupra tuturor aspectelor divorţului);
– Procedura este simplă şi rapidă.

http://www.info-mediatori.ro/news/acordul-de-mediere-n-cazul-divorului-cu-minori/

(Visited 208 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.