AvocatNet.ro intelege importanta medierii !

 

Fata de alte publicatii cu reticenta la noul pe care medierea il aduce in spatiul juridic romanesc, AvocatNet.ro intelege importanta medierii si vine in intampinarea acesteia impreuna cu unul din partenerii sai de incredere.

AvocatNet.ro lanseaza sectiunea „Ghidul litigiilor”, un proiect editorial in colaborare cu societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu

Spun ei ” Experienta arata ca majoritatea covarsitoare a profesionistilor implicati in proceduri judiciare socotesc litigiul un dat, un lucru inevitabil care le poate afecta la un momentdat afacerile sau in care se pot trezi implicati, de multe ori, fara sa vrea.

Nimic mai fals.
Nu este decat una dintre numeroasele perceptii si mentalitati gresite, toate subsumate insuficientei cunoasteri a realitatii juridice cu care mediul de afaceri din Romania se confrunta. Dupa 4 ani de criza globala, e greu de crezut ca poate fi identificat un alt „dusman” care sa poata face mai mult rau mediului de afaceri. 

Totusi, miile de cazuri in care afaceri au avut de suferit, au fost periclitate sau ingropate de o gestionare necorespunzatoare a problemelor juridice, sunt argumente mai mult decat convingatoare privind importanta gestionarii problemelor juridice in general, si a disputelor in particular.

In saptamanile care urmeaza ne propunem sa aratam si sa explicam de ce rezolvarea unei dispute nu se rezuma la a merge, precipitat sau in al doisprezecelea ceas, la instanta de judecata.

Multa lume nu cunoaste cat de larga este sfera de posibilitati si instrumente pe care le are la un momentdat la indemana pentru a preveni sau a rezolva optim o disputa. In cadrul acestei treceri in revista ne vom referi si vom furniza succinte explicatii cu privire la:

– metodele alternative de solutionare a disputelor: care sunt acestea, cand si cum pot fi folosite, cand nu pot fi folosite. Desigur, o atentie speciala va fi acordata arbitrajului si medierii;

– cand, cum si de ce pot alege instanta judecatoreasca care va solutiona o disputa in care sunt implicat;

– cand si cum pot alege legea aplicabila unui contract pe care il inchei;

– care este valoarea, regimul juridic si care sunt beneficiile procedurilor obligatoriu a fi urmate conform contractului, anterior sesizarii instantei competente pentru solutionarea disputei;

– ce inseamna temeiul juridic al unei actiuni, care sunt optiunile si cum se evalueaza calea corect a fi urmata de catre partea pe cale sa inceapa un litigiu.

Dr. Cosmin Vasile, Avocat Partener Zamfirescu Racoti Predoiu

Cu o asa recunoastere in mediul juridic romanesc a importantei medierii in mediul de afaceri si prin situarea pe una din importantele nise  a medierii a unei firme de avocatura de anvergura celei de mai sus, nu pot decat sa ma ma bucur se sansa pe care mediera o are si de faptul ca pe piata din Bucuresti vor ramane cu adevarat numai , CEI MAI BUNI !

(Visited 19 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.