Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam pentru a ajunge la cabinetul mediatorului

 

De astăzi, nimeni nu va mai putea ajunge în faţa judecătorilor până nu face o vizită obligatorie, de informare, la mediator. Actul normativ a intrat azi în vigoare astfel că instanțele și polițiștii vor fi obligați să le explice părților implicate pașii care trebuie urmați în acest sens. Medierea poate avea loc și dacă părțile au ajuns deja în fața instanței – în acest caz, procesul se suspendă maxim 3 luni.

Drumul spre tribunal va trece prima dată pe la biroul mediatorului pentru o ședință de informare – care este una gratuită. La capătul acesteia, cei implicați decid dacă mai vor sau nu să mearga în instanță. Printre avantajele unei astfel de ședințe de informare se numără confidențialitatea – declarațiile nu pot fi folosite ulterior ca probă în instanță, spune reprezentantul Consiliului de Mediere – Gabriela Mihuț. Dacă părțile decid să renunțe la acțiunea de justiție se poate apela la una sau mai multe ședințe de mediere – de această dată contra-cost. Dacă la mijloc este un caz de malpraxis – spre exemplu – se poate apela la un medic-mediator. Listele cu mediatorii autorizați vor fi puse la dispoziția celor implicați de către polițiști – în momentul în care este depusă plângerea – sau de către judecători – dacă procesul a ajuns în instanță. În acest caz, părțile au la dispoziție maxim 3 luni – timp în care își pot rezolva conflictul pe cale amiabilă. La noi în țară sunt peste 4.000 de mediatori autorizați.

(Visited 28 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.