Ce este mai important in noua lege a medierii ?

 
  • Medierea reprezina o evolutie a societatii, trecem de la indarjirea cu care partile incearca sa isi dispute conflictele in instanta, cu judecatori si avocati, intr-un plan amiabil in care partile pot discuta, negocia, pot dialoga.
  • Primul avantaj este cel al celeritatii solutionarii disputelor intre parti. Apreciez ca este un avantaj deosebit, dat fiind ca vorbim de instante care acorda termene si in 2013.
  • In aceasta situatie, in care conflictul se poate solutiona chiar si la 2-3 ani de la aparitia lui, medierea vine in ajutorul justitiabililor, gasind solutii mult mai rapide.
  • O mediere finalizata cu succes inseamna, de fapt,  izvorata de la parti. Nu mediatorul decide, mediatorul este persoana neutra care ajuta partile sa dialogheze, sa ajunga la un consens.
  • Medierea ofera posibilitatea unei discretii mult mai mari. Vorbim de o procedura care nu se desfasoara intr-o sala de judecata, unde sunt 50-100 de oameni care stau si asculta problemele tale.
  • Vorbim de o procedura care se desfasoara intr-un cadru intim si restrans. Vorbim de evitarea unei expuneri publice, care este extrem de importanta, mai ales in conflictele de business.
  • Modificarea introdusa prin legea 115/2012 reprezinta un pas important in ce priveste dezvoltarea medierii in tara noastra. Vorbim despre obligativitatea informarii partilor despre mediere, nu a medierii.
  • Partile, inainte de pornirea unui litigiu, se prezinta la un mediator autorizat in vederea informatii asupra procedurii de mediere Mediatorul va tine o sedinta de informare, care este gratuita, in care prezinta drepturile, obligatiile partilor, ce presupune si ce avantaje are mediere si, mai ales, care sunt efectele unui acord de mediere.
  • Mai multe informatii despre mediere pe http://mediatorbucurestimustateanu.ro/
(Visited 13 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.