De ce medierea obligatorie ?

 

Uneori, din execes de zel solicitam introducerea obligativitatii medierii fara sa explicam necesitatea acestui demers. Medierea obligatorie este in avantajul mediatorilor, a justitiabilului sau a statului ?

Cei obisnuiti cu instantele de judecata stiu ca o mare parte din procesele deschise in instanta sunt piedute de initiatorii demersului juridic. Alfel spus, multi procesomani tin instantele de judecata blocate cu demersuri fara fundament, iar asta presupune bani si timp cheltuit de statul roman. Pe langa asta foarte multe procese pot avea rezultate mult mai bune pentru justitiabil prin mediere decat in baza legilor.

Cetateanul, justitiabilul, isi poate rezolva prin mediere rapid si cu costuri reduse problema care in justitie dureaza in anumite cazuri ani. Sunt situatii in care legea ofera dreptatea, dar rupe relatiile interumane intre parti. Ganditi-va numai la partajul masei succesorale intre frati. Ganditi-va la stabilirea domiciliului minorului dupa desfacerea casatoriei. Poate o lege sa aduca intelegere intre frati ? Poate o lege sa stabileasca relatia parintilor cu propriul copil ?

Referindu-ma la procesele in comercial , consider ca o singura prevedere ar fi suficienta pentru a scuti statul de cheltuiala multor procese inutile din acest moment:

Initiatorul unui demers juridic care deschide un  proces in instanta fara sa fi incercat rezolvarea conflictul prin mediere si care pierde procesul in fata completului de judecata sa plateasca cheltuielile de judecata, plus o amenda pentru solicitarea instantei fara fundament.

Altfel spus, daca nu ai dreptate si nici nu vrei sa ajungi la o solutie pe cale amiabila trebuie sa platesti statului banii pe care ii cheltuie pentru moftul tau !

In concluzie primul beneficiar al medierii oligatorii este cetateanul-justitiabil, al doilea beneficiar este statul roman si ultimul dintre  beneficiari este mediatorul, truditorul la actul de gestionae eficienta a conflictelor dintre cetateni.

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.