Din 2013, fara mediere, asiguratorii nu vor putea in instanta

 

Principalele avantaje ale medierii, ca metoda alternativa pentru solutionarea litigiilor, includ rezolvarea conflictului intr-un termen mult mai scurt decat prin justitie (chiar si o saptamana, daca ambele parti se inteleg), gasirea unei solutii de tip win-win, in asa fel incat ambele parti au de castigat, cheltuielile mult mai scazute fata de cele impuse de un proces in instanta si confidentialitatea rezolvarii conflictelor, a explicat Alexandru IONESCU, Mediator Autorizat, in cadrul emisiunii „Ora de risc” difuzate ieri de RFI.

Incepand cu ianuarie 2013, conflictele in care sunt implicati asiguratorii se vor solutiona numai dupa ce partile implicate vor fi informate cu privire la avantajele utilizarii medierii. Astfel, pentru a putea introduce o actiune in instanta, unul dintre documentele necesare va fi procesul verbal de informare privind medierea. Practic, partile implicate nu vor putea deschide o actiune in justitie daca nu au un document emis de mediator din care sa reiasa ca au fost informate cu privire la acest proces, a precizat Alexandru IONESCU.

In general, medierea ca proces se afla de abia la inceput in Romania: „In 2006 ne-am adaptat la cerintele europene, iar prin 2008 au aparut primii mediatori, deci 3-4 ani nu inseamna foarte mult. In momentul de fata, se observa o crestere a interesului fata de mediere, desi nu avem inca statistici exacte. Exista o politica activa a Consiliului de Mediere privind promovarea acestei meserii. In momentul de fata, 5.000 de mediatori au facut cursurile, iar dintre acestia, 1.900 sunt inscrisi in Tabloul Mediatorilor”, a afirmat Alexandru IONESCU.

Lista mediatorilor autorizati este disponibila pe site-ul Consiliului de Mediere, in Tabloul Mediatorilor, iar cei care doresc sa apeleze la serviciile unui mediator pot alege orice persoana autorizata cu drept de practica in domeniu.

(Visited 14 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.