Din 2013 nu mai puteţi să daţi pe cineva în judecată decât după ce mergeţi la mediator

 

Dacă până acum persoanele fizice şi juridice puteau deschide un proces fără prea mare bătaie de cap, începând din 2013 lucrurile se complică. Înainte de a merge în instanţă sunteţi obligaţi să mai faceţi „o oprire” la mediator.

Începând de la anul, se schimbă legea privind medierea.

Astfel, orice persoană fizică sau juridică ce intenţionează să se adreseze instanţelor de judecată va fi obligată să treacă mai întâi pe la un mediator, care va încerca să ajungă la o situaţie câştigătoare pentru ambele părţi.

Se returnează taxa de timbru

Această modificare legislativă se va aplica şi proceselor aflate pe rol.

În cazul în care părţile ajung la un consens datorită mediatorului, taxa de timbru va fi returnată în cele mai multe cazuri.

Detalii pe :http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Din_2013_nu_mai_puteti_sa_dati_pe_cineva_in_judecata_decat_dupa_ce_mergeti_la_mediator_0_773922633.htmlsi pe   : http://www.zf.ro/eveniment/din-ianuarie-nu-mai-poti-merge-la-judecata-daca-nu-ai-incercat-mai-intai-o-intelegere-la-mediatori-10069877

(Visited 12 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.