ex: Efecte mediere penala

 

Incheiere a unui dosar penal, aflat pe rolul unei instante de judecata, dupa depunerea ACORDULUI de MEDIERE:
In baza art 396 alin. 1 si 6 C.pr.pen. rap. la art.16 lit. g C.pr.pen. încetează procesul penal pornit impotriva inculpatilor…….aflati in prezent in Penitenciarul……….pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228, alin.1-229, alin.1, lit. (d) Cod Penal, cu aplicarea art. 77, lit. (a), art. 44. alin. 1 şi art. 113 şi urm. din Codul penal, întrucât partile a depus acord de mediere din care rezulta faptul ca s-au împăcat. În baza art. 241 alin. (1) lit. b) C. proc. pen. constată încetată de drept măsura arestării preventive dispusă prin încheierea de şedinţă.În baza art. 399 alin. (2) C. proc. pen. dispune punerea de îndată în libertate a inculpatilor de sub puterea mandatului de arestare preventiva. Pronunţată în şedinţa publică.

Asa cum reiese din exemplul de mai sus, infractiunea de furt poate fi supusa medierii conform NCP cu efect direct atat asupra faptuitorului cat si a partii vatamate. Atat partea vatamata are de castigat, asa cum am explicat AICI, cat si faptuitorul care odata cu semnare acordului de mediere scapa de cercetarea penala, de procesul penal, de condamnare si chiar de cazierul judiciar.

V-ar mai putea interesa si:

Acord de mediere dosar penal

Mediere in procese penale

Impacare, penal, mediere.Medierea in procesul penal

 

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti – 

(Visited 1.135 times, 1 visits today)
 

3 Responses to ex: Efecte mediere penala

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.