Mediator Judiciar

 

În Tratatul de procedură civilă al prof. I Deleanu, vol. I, ediţia aII-a, se afirma ca medierea este o procedura judiciară, pentru faptul că se desfăşoară în timpul unui proces aflat pe rolul instanţelor.

Tot astfel, am întâlnit o clasificare (al carei autor recunoaşte că nu este o clasificare tocmai riguroasa), după aceluiaşi criteriu, care arată că medierea este judiciară sau extrajudiciară, dacă se desfăsoară sau nu în timpul unui proces.

În opinia mea, o procedură, pentru a fi judiciară trebuie să se desfăşoare intr-un cadru procesual stabilit de legi procesuale, în cadrul instantelor de judecată sau cu concursul organelor judiciare.

În cazul medierii, avem o lege specială de organizare, diferita de cea a instanţelor judiciare, şi mai mult decât atât, absolut independentă şi autonomă de cadrul strict judiciar.
Mediator poate fi orice persoana ce indeplineste condiţiile stabilite de legea medierii si se autorizează de către Organul responsabil cu organizarea medierii: Consiliul de mediere.
Mai mult decât atât, sunt situaţii în care cauza este suspendată pentru a parcurge procedura medierii. În aceste situaţii, cum calificăm medierea? Ca fiind una judiciară sau extrajudiciară?

(Visited 39 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.