“Mediatorul, conciliator în speţe bancare”, autor Maricica Georgescu

 

Semnalez cartea cu titlul “Mediatorul, conciliator in spete bancare”, al carei autor  s-a aplecat asupra medierii din sectorul bancar: Maricica Georgescu din Bucuresti, Adaug cateva randuri transmise autoarei alaturi de multumirile pentru exemplarul transmis pentru consultare:

Am primit cartea, am rasfoit-o si apreciez efortul dvs. de a aduce clarificari si noutati intr-un domeniu specializat al medierii, pentru care ne-am zbatut si noi, Uniunea Mediatorilor Bancari, sa-l cucerim si sa-l dezvoltam cu rezultate practice modeste: eu am numai 4 medieri in 3 ani, 1 la banca si 3 la sigurari! Am sesizat ca si dvs ca nu prea merge cu aceste 2 categorii de posibili clienti, intotdeauna … parati, o mediere obisnuita, din cauza pozitiei de forta pe care se plaseaza bancherii si asiguratorii, posibilitatile reduse de negociere a contractelor de catre filiale si sucursale, precum si lipsa disponibilitatii de promovare a medierii ca alternativa de solutionare a nejudiciara a litigiilor financiar-bancare.
La acestea se adauga faptul ca nu se comunica in sistemul bancar macar lista mediatorilor specializati in domeniu prin cursuri urmate la Institutul Bancar Roman.
Desi au recunoscut, dupa dispute indelungate cu noi, ca mediatorul bancar trebuie sa fie independent de acest sistem, sa fie pregatit si autorizat de Consiliul de mediere, apoi specializat in domeniu, bancherii, si cu atat mai putin asiguratorii, nu agreeaza solutionarea disputelor prin mediere. Motivul identificat in majoritatea covarsitoare a cazurilor studiate de noi este ca la contractele de credit, chiar daca au facut greseli si abuzuri, recunosc greu aceasta si ofera putine posibilitati de corectare, ajustare, renegociere, anulare a unor clauze abuzive ori reesalonarea datoriilor clientilor aflati in situatii economice dificile.
Dar nu ne speriem de aceasta si nu renuntam la idee, ca si dvs., vom insista ca picatura chinezeasca, sa se prevada clauza de mediere a litigiilor in contracte si apelarea la mediatori cand sunt litigii cu debitorii.
In afara materialelor publicate de noi in presa pe acest subiect (peste 30 in 3 ani), a emisiunilor dedicate si a interventiilor la radio si televiziune, cartea dvs. se inscrie cu brio in efortul de informare despre mediere in domeniu si promovare a medierii ca alternativa convenabila de rezolvare a litigiilor financiar-bancare.
Cu multumiri si stima,
Mediator Constantin Asofronie, Galati.

(Visited 78 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.