Medierea in Ungaria

 

Medierea, ca solutie alternativa la solutionarea conflictelor in instanta, este privita cu ochi nu tocmai buni de catre o serie de avocati de la noi din tara. In schimb, aceasta metoda eleganta de rezolvarea a confliectelor intre justitiabili se aplica foarte bine si cu rezultate pe masura in Ungaria. Practic, procedura medierii aplicata in Ungaria este similara celei din Romania, cu mici deosebiri care fac insa diferenta.

Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila, sedinta de informare privind avantajele medierii a devenit obligatorie in Romania incepand cu data de 15 februarie a.c. De la 1 august, nerespectarea acestei obligatii va atrage dupa sine sanctiunea respingerii cererii de chemare in judecata ca inadmisibila.

Acesate prevederi legale nu par sa deranjeze atat de mult precum sistemul de accedere in profesia de mediator. Nu putini sunt avocatii care isi manifesta repulsia fata de breasla mediatorilor si asta din cauza ca oricine poate ajunge mediator. Or, sustin unii avocati, nu este normal si firesc ca orice om, cu aproape orice pregatire profesionala, sa poata ajunge in postura de a media un conflict intre doua sau mai multe persoane. Potrivit mai multor avocati, s-ar impune ca mediatorii sa fie autorizati doar in baza unor cunostinte juridice sau, mergand si mai departe, sa aiba o vechime in practica juridica.

In Ungaria, de exemplu, Ministerul Justitiei are angajati in functia de mediator  Continuarea→

(Visited 55 times, 1 visits today)
 
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.