“Multe dintre cauzele care ar ajunge la nivelul parchetului s-ar rezolva în afara cadrului procesului penal”

 
By Informatia Teleormanului

Se face tot mai des vorbire despre noţiunea de mediere, o metodă de împăciuire alternativă la instanţă. Aceasta ar putea fi luată în calcul de oricare două părţi aflate în conflict, înainte de a ajunge în faţa magistraţilor.

Medierea este apreciată de către procurorii alexăndreni, fiind considerată un ajutor care ar reduce substanţial din sarcinile lucrătorilor în parchete şi judecătorii. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, Cristian Mitroi, este de părere că această metodă ar îmbunătăţi activitatea procurorilor.

“Medierea este un lucru bun. Probabil că multe dintre cauzele care ar ajunge la nivelul parchetului s-ar rezolva în afara cadrului procesului penal. Cu siguranţă va exista o degrevare a instanţelor, acolo unde există posibilitatea de a se rezolva fără a se mai ajunge la procuror şi la instanţă”, a declarat Cristian Mitroi.

Cât priveşte infracţiunea de viol, destul de invocată în ultima vreme, prim-procurorul nu exclude dificultatea ca părţile să ajungă în faţa mediatorului, dar şi actuala lege are un asemenea alineat.

“În cazul violului, atâta vreme cât şi în prezent, în forma prevăzută de Legea 197, alin. 1, există posibilitatea împăcării, cred că e bine să lăsăm oamenilor această posibilitate de a se înţelege. Până la urmă este dreptul lor să ajungă la o soluţie de compromis, dacă se înţeleg, e bine, dacă nu, se ajunge la proces sau la o anchetă penală şi aşa mai departe”, a mai explicat şeful procurorilor alexăndreni, Cristian Mitroi.

Cei ce aleg procedura de mediere vor încheia un contract prin care se stabilesc aspectele necesare desfăşurării acestui proces, inclusiv onorariul mediatorului. La mediere participă numai persoanele implicate în conflict, dar şi avocaţi sau experţi, cu acordul părţilor. În cazul în care nu se ajunge la o înţelegere, judecata continuă până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

(Visited 15 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.