Societăţile de asigurări trebuie obligate să participe la mediere

 

mediator-mediere-300x126Preşedintele Colegiului Medicilor (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru Agenţia de presă r/News, că săptămâna viitoare va trimite Ministerului Sănătăţii raportul experţilor şi câteva propuneri cu privire la noua lege a malpraxisului.

„Este un progres faţă de capitolul care era în legea 95 şi întroduce această înţelegere extrajudiciară şi anumite intervale de timp. În principiu suntem de acord. Sunt câteva puncte slabe pe care noi vom face propuneri. În primul rând, lista de experţi care sunt desemnaţi de Ministrul Sănătăţii, ministerul nu poate să desemneze aceşti experţi. Propunerea noastră va fi ca societăţile profesionale  vor face o listă de experţi care să fie aprobată de Minsiterul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor”, a delcarat Vasile Astărăstoae.

Potrivit sursei citate, CMR doreşte ca societăţile de asiguări să fie obligate să participe la mediere.

„Al doilea punct pe care dorim să îl subliniem este obligativitatea societăţilor de asigurări de a participa la această mediere. În lege este trecută, dar este astfel nuanţată încât o societate de asigurări  poate să spună că nu doreşte să participe la mediere. Societatea trebuie să participe la această mediere ca să îşi asume şi rezultatul. Pentru că ea trebuie să fie parte şi nu instituţiile medicale” a adăugat Astărăstoae.

Conform preşedintelui CMR, raportul va ajunge la Ministerul Sănătăţii săptămâna viitoare, urmând ca legea să intre în dezbatere publică.

Sursa:http://rnews.ro/2013/05/23/astarastoae-societatile-de-asigurari-trebuie-obligate-sa-participe-la-mediere/

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 9 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.