Un Centru Regional de excelenţă în domeniul medierii ar putea fi înfiinţat în România în colaborare cu ONU

 

Posibilitatea înfiinţării în România, în colaborare cu ONU, a unui Centru Regional de excelenţă în domeniul medierii a fost discutată la New York de către ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, cu secretarul general adjunct al ONU, Jan Eliasson.

În cadrul unei întrevederi care a avut loc sâmbătă, înaltul demnitar al ONU a apreciat expertiza deosebită a României în domeniul securităţii şi contribuţia ţării noastre la stabilitatea şi securitatea internaţională, atât în plan regional, în zona Balcanilor de Vest, Europa de Est, Caucaz, precum şi în plan global, în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, informează un comunicat al MAE dat publicităţii duminică.

Potrivit sursei citate, un accent deosebit a fost pus pe mediere, un domeniu de importanţă deosebită pentru ambele părţi, mai ales din perspectiva expertizei României, inclusiv în calitate de membru al Grupului de acţiune pentru mediere. Jan Eliasson a subliniat că România poate acţiona ca factor cheie de mediere atât în propria regiune, cât şi în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, având în vedere poziţionarea sa, experienţa în domeniu şi relaţiile diplomatice şi economice tradiţionale ale României cu statele din aceste regiuni.

Secretarul general adjunct al ONU a sugerat valorificarea, în cadrul unui astfel de proiect, a experienţei României atât din perspectiva ONU, cât şi din cea a Uniunii Europene. Ce doi oficiali au evidenţiat oportunitatea pentru România, în calitate de donator emergent şi membru al Uniunii Europene, de a-şi extinde arealul geografic privind valorificarea expertizei, încă proaspătă, de tranziţie, în multiple domenii: statul de drept, drepturile omului, infrastructură, reformă instituţională.

În acest sens, a informat MAE, şeful diplomaţiei române a menţionat, ca deziderat al României, transferul modelelor de asistenţă, acordată de România statelor din Balcanii de Vest în demersurile europene şi trans-atlantice ale acestora, către parteneri din Europa de Est, Caucaz, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. AGERPRES

(Visited 16 times, 1 visits today)
 

Lasă un răspuns

ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR – Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la: -Tel: 0768511900

Telefon:
+4.0768.511.900
E-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

ABONEAZA-TE !
Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2
Mediere in Bucuresti

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
PROGRAM MEDIERE BUCURESTI
Popular Posts

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.