Press "Enter" to skip to content

Cat costa sa merg la mediator ?

M P 0
Medierea, cu 95% mai putin costisitoare decat un proces
Medierea este o procedura ieftina, fiind cu 95% mai putin costisitoare decat un proces, si in care partile implicate ajung la consens si in doar cateva ore, potrivit participantilor la un eveniment organizat luni, 25 martie 2013, de Network Events si revista Capital.

Sedintele de mediere prezinta avantajul de a fi mult mai ieftine decat procesele in instanta, arata Zeno Sustac, vicepresedintele Consiliului de Mediere.

Studiile europene arata ca procedurile de mediere sunt cu 95% mai putin costisitoare decat procesele. Cu alte cuvinte, prin mediere cheltuiesti doar 5% din ceea ce inseamna un ciclu procesual”, a spus Zeno Sustac.

Potrivit acestuia, pana la 80% din conflictele care ajung in fata mediatorilor sunt rezolvate dintr-o singura sedinta, in doar cateva ore. In medie, o sedinta dureaza doua ore.

La randul ei, avocata Alina Gorghiu, membra in comisia juridica a Camerei Deputatilor, a evidentiat principalele avantaje ale acestei proceduri.

In fata mediatorului nu se vorbeste despre numeroase taxe pe care le presupune aparitia in fata instantei de judecata. De asemenea, timpul alocat rezolvarii conflictului este redus semnificativ”, a spus Alina Gorghiu.

Ea sustine ca  Continue reading →

(Visited 45 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns