Press "Enter" to skip to content

Ce documente elibereaza un mediator

M P 0

Potrivit Legii nr. 192/2006, procedura de mediere se inchide, dupa caz:

  • prin incheierea unei intelegeri intre parti in urma solutionarii conflictului;
  • prin constatarea de catre mediator a esuarii medierii;
  • prin depunerea contractului de mediere de catre una dintre parti.

Daca partile ajung la o intelegere, aceasta va fi concretizata printr-un acord de mediere.

In schimb, daca mediatorul constata ca medierea a esuat, atunci el va incheia un proces verbal de inchidere a procedurii.

Totodata, prin depunerea contractului de mediere de catre una dintre parti se intelege ca, oricand, oricare dintre parti poate decide sa nu mai continue medierea. Si de aceasta data se redacteaza un proces verbal.

Exista si un al patrulea caz  si anume realizarea unei intelegeri partiale. Aceasta situatie e valabila atunci cand in conflict sunt mai multe parti, iar unele dintre ele s-au inteles, in timp ce altele aleg sa urmeze calea judecatii.

In plus exista posibilitatea ca, pe parcursul medierii, sa intervina fapte care sa afecteze impartialitatea sau neutralitatea mediatorului. In aceste cazuri, mediatorul are dreptul legal (si chiar obligatia) de a denunta contactul de mediere si, eventual, de a indruma partile spre un alt mediator.

Sursa:http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_36138/p_4/Esti-in-litigiu-cu-o-persoana-fizica-sau-juridica-Cum-poti-rezolva-situatia-fara-sa-ajungi-in-instanta.html#axzz2vgJa873z

Daca vreti sa aflati cum puteti beneficia de avantajele medierii , va rog sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site !

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014

(Visited 45 times, 1 visits today)

Comments are closed.