Press "Enter" to skip to content

Ce pret are medierea penala?

M P 0

mediere bucurestiCat costa medierea penala?

De cele mai multe ori persoanele care adreseaza aceasta intrebare se asteapta ca raspunsul sa fie o cifra exacta care sa reflecte onorariul mediatorului pentru medierea penala. Spre diferenta de notari care au onorarii fixe, mediatorii isi stabilesc onorariile pentru medierea penala in functie de complexitatea spetei, de orele de munca pe care le apreciaza ca fiind necesare pentru solutionarea dosarului constand atat in munca efectiva cat si in cea de documentare, deplasari s.a.m.d. precum si la taxele pe care mediatorul le va plati odata cu incasarea onorariului.

Putem gasi un mediator de penal mai ieftin? Depinde la ce spunem ieftin si la ce spunem scump. Sunt si mediatori care lucreaza pe onorarii foarte mici si care ofera servicii pe masura.

Cu toate ca recomandam sa nu alegeti cel mai ieftin mediator, insistam sa va spunem ca biroul nostru practica onorarii pentru mediere reduse, echitabile, accesibile oricaror buzunare, dar care sunt dimensionate in functie de dosar, de complexitatea acestuia, de orele de munca si nu de dorinta de a va determina sa ne alegeti cu orice pret. Incurajam partile sa solicite plata in doua sau mai multe rate a onorariului decat sa aleaga un mediator mai putin pregatit.

Trebuie retinut ca medierea nu este un produs ci un serviciu. Daca pantofii pe care ii cumparam ii vedem si putem aprecia daca sunt buni chiar daca au un pret mai mic, medierea este un serviciu care se va desfasura in mare parte dupa ce il achitati, de aceea recomand sa va asigurati ca dati banii pe ceea ce trebuie.

Cat costa un acord de mediere penala?

Intocmirea documentelelor de mediere penala in vederea stingerii unui litigiu ce sta la baza unui dosar penal sunt rezultatul final al procedurii penale. De foarte multe ori partile implicate in fapte penale au reusit sa ajunga la o intelegere singure, sunt dispuse sa semneze documentele necesare dosarului penal din care sa rezulte ca integelerea acestora a avut loc, si au nevoie de un mediator de penal pentru intocmirea documentatiei. In acest caz avem un pret pentru acordul de mediere penala mai mic decat atunci cand mediatorul este angajat pentru aducerea partilor impreuna la masa, negocierea intelegerii si toate procedurile necesare pentru obtinerea unui acord de mediere penal.

Cat costa un contract de mediere penala?

In momentul in care solicitam serviciile unui mediator de penal, acesta va fi angajat prin semnarea unui contract de mediere. La momentul ca care semnam contractul este necesar sa platim si onorariul pentru ca procedura de invitare a partilor la mediere presupune o cheltuiala din partea mediatorului dumneavoastra. Sunt mediatori care cer o suma pentru invitarea partilor la mediere iar apoi o alta suma pentru medierea propriuzisa. Nu stiu cat de mult se straduiesc acesti mediatori sa aduca partea invitata la mediere. Din punctul meu de vedere cea mai grea parte a medierii este aceea de a aduce partile la masa negocierii, de a debloca dialogul, de a convinge partea vatamata sa accepte medierea. De aceea, in acest demers nu ne rezumam la a trimite o simpla invitatie care cel mai adesea se finalizeaza cu un refuz, ci, atunci cand este cazul ne deplasam la domiciliul partii invitate, sau daca aceasta alege o cafenea din zona mergem acolo, sau la noi la Biroul de Mediere de la Piata Unirii, iar aceste intalniri pot fi mai multe pana cand partea invitata primeste toate informatiile pe care le solicita pentru a cunoaste toate detaliile inainte de a intra in procedura de mediere. De aceea onorariul pt contractul de mediere penala, in biroul nostru este unul calculat in baza complexitatii dosarului si nu unul etapizat si fara rezultat.

Cat costa un mediator de penal?

Este important de stiut ca oricand pe parcursul medierii partile pot schimba mediatorul, dar asta presupune sa achitati onoriul convenit primului mediator iar dupa aceea sa angajati un altul. Deasemenea, in cazul in care ati angajat un mediator care nu a reusit sa aduca la mediere partea invitata puteti angaja un altul care sa incerce cu mai multa determinare sa faca acest lucru. Dar, de cele mai multe ori este foarte greu sa repari ceea ce a stricat cineva mai inainte iar costul pentru medierea penala in acest caz este unul diferit. Recomandare ramane sa alegeti cu mare grija atat mediatorul ca si avocatul sau orice alt profesionist pentru ca un profesionist bun poate face lucruri extraordinare.

Un mediator scump este mai bun?

Asa cum nu recomandam un mediator ieftin nu incurajam nici angajarea unui mediator doar pentru ca acesta percepe onorarii exagerat de mari. Este adevarat ca medierea penala ajuta partile sa scape de dosarul penal, este adevarat ca medierea scoate oameni din puscarie, dar un mediator de onoare nu va profita niciodata de nefericirea clientilor sai ci isi va calcula un onoariu astfel incat sa acopere eforturile si munca sa si nicidecum suferinta clientului sau.

Sunt convins ca mai sunt multe intrebari la care nu am oferit un raspuns de aceea va incurajez sa ne sunati la numarul:0768.511.900, sau sa continuati sa va informati si din articolele:

Mediator penal Curtea de Apel Bucuresti

Acord de mediere dosar penal

Mediere in procese penale

ex: Efecte mediere penala

Infractiuni la care se aplica medierea

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti – 0768.511.900

(Visited 2.571 times, 1 visits today)

Comments are closed.