Press "Enter" to skip to content

Despre mediere in Bucuresti

M P 0

Dacă aţi accesat acest site inseamna ca aveţi  un conflict de rezolvat!

Conflictele afecteaza timpul, situaţia financiara, relaţiile personale şi profesionale cȃt şi sănătatea noastră deci sunt prea importante pentru a le lăsa să degenereze, să se regenereze sau să ne constrangă în orice fel pe termen lung.

Prin mediere aveţi şansa să încheiaţi un conflict indiferent de vechimea lui, să economisiţi mult timp şi mulţi bani pe care altfel i-aţi investi in litigii costisitoare şi de lunga durată, bazate pe proceduri complicate, un limbaj ambiguu şi o decizie impersonala luată de altcineva în prezenţa tuturor.

Prin mediere veţi reuşi să păstraţi sau să reparaţi o relaţie care s-ar putea dovedi utilă sau importantă mai tȃrziu.
Aici nu veţi fi „judecat” , confidenţialitatea este respectată, modul de rezolvare a conflictului vă aparţine, soluţia
va fi personala, durabila, creată de Dvs. astfel încȃt să o puteţi pune în practica simplu şi fără sentimentul ca aţi fost nedreptăţit.

DE CE SĂ ALEG MEDIEREA?

Alege medierea ca alternativă viabila pentru soluţionarea unui conflict pentru că:

  1. Este respectata confidentialitatea tuturor procedurilor derulate şi a informaţiilor furnizate;
  2. Costul şi timpul alocat rezolvării conflictului sunt reduse, comparativ cu cele aferente unui litigiu;
  3. Soluţiile sunt creative, nelimitate şi personalizate fiecarei situaţii în parte;
  4. Generează şi mecanismele de prevenire a unor potenţiale conflicte viitoare.
  5. Îmbunătăţeşte calitatea vietii parţilor într-un timp foarte scurt;

Medierea înseamna respect, onestitate, încredere, bunăvoinţa, atenţie, seriozitate, comunicare şi relaţii.

CUM SE DESFĂŞOARĂ MEDIEREA

Medierea poate fi solicitată/iniţiata de către una din părţi sau de ambele părti implicate într-un conflict, prin contactarea mediatorului şi completarea unei cereri tip. (modelul ei poate fi descărcat in pagina RESURSE/Formulare)
După ce are loc informarea iniţiala gratuită, cu privire la mediere, părţile care aleg să soluţioneze conflictul prin mediere (inclusiv cei ce le însoţesc: sfătuitori, avocaţi, rude, reprezentanţi etc) şi mediatorul semnează acordul de confidenţialitate şi contractul de mediere.
In continuare, prin documente, discuţii, relatări şi explicaţii, fiecare din părţi, separat sau împreună, furnizează mediatorului informaţii cu privire la conflict.
La o dată stabilită de părţi, are loc şedinţa de mediere în care fiecare din părţi işi susţine punctul de vedere şi colaborează cu cealaltă parte sub îndrumarea şi cu ajutorul mediatorului pentru a găsi soluţia optimă si a soluţiona definitiv conflictul. Şedinţa de mediere se poate desfaşura pe parcursul mai multor ore sau zile în funcţie de complexitatea conflictului sau disponibilitatea parţilor.
La finalul medierii părţile pot fie să găseasca cea mai bună soluţie care să satisfacă optim interesele lor, fie să decidă că mai au nevoie de timp de gȃndire, fie să aleagă o altă modalitate de soluţionare a conflictului.

CONFIDENTIALITATEA MEDIERII
Unul din avantajele importante ale medierii constă în faptul că toate comunicările scrise sau verbale, care au loc între parti inainte, în timpul sau după mediere sunt confidenţiale, acestea incluzȃnd: discuţiile cu parţile în disputa (inclusiv cele cu reprezentanţii lor), informaţia furnizată de către aceştia în orice formă, ce au făcut sau spus părţile în timpul şedinţei de mediere, conţinutul acordului de mediere, dosarul conflictului sunt şi rămȃn confidenţiale. Mediatorul nu discută cu nimeni exceptănd parţile implicate conţinutul medierii doar informează la solicitarea expresă si justificată legal a autoritaţilor, dacă a avut loc medierea si dacă s-a ajuns la un acord fără a da detalii în legătura cu conţinutul acestuia.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns