Press "Enter" to skip to content

Cum in salveaz căsnicia

M P 0

Dacă vreţi cu tot dinadinsul să vă salvaţi căsnicia, există câteva soluţii simple şi practice, pe care experţii în relaţii le-au testat de-a lungul timpului. Să nu vă aşteptaţi însă la minuni din prima zi, avertizează aceştia. Calea este lungă, anevoioasă, dar merită efortul.

V-aţi îndepărtat unul de celălalt şi este din ce în ce mai greu să găsiţi subiecte comune de conversaţie?

Orice discuţie se transformă cu uşurinţă într-o ceartă?

Nu mai simţiţi pasiunea de altădată în dormitor?

Simţiţi că nu vă mai leagă decât copiii?

Vă lipseşte încrederea în celălalt?

Este foarte posibil să fiţi la doar un pas de divorţ. Dacă vreţi totuşi să vă salvaţi mariajul, experţii în relaţii au descoperit căi eficiente de rezolvare a problemelor şi, în consecinţă, de readucere a armoniei în căminul conjugal. Susan Heitler, doctor american în psihologie şi autor al cărţii „De la Conflict la Soluţie: Puterea Cuplului“, susţine că, în doar opt paşi, o relaţie poate fi salvată.

1. Faceţi o listă a problemelor care, odată ridicate, duc la certuri, inclusiv a celor pe care vă este teamă să le ridicaţi ca să nu ducă la dispute. „Vă puteţi ajuta singuri dacă reuşiţi să găsiţi o soluţie de comun acord la toate aceste probleme. În plus, veţi învăţa şi cum să rezolvaţi conflicte noi pe măsură ce apar. Important este să găsiţi soluţii care să vă aducă amândurora un câştig“, susţine Susan Heitler, citată de revista „Psychology Today“. Totuşi, explică terapeutul american, dacă numărul subiectelor de ceartă este prea mare, variind de la cum e vremea până la casa în care locuiţi, atunci este foarte posibil ca problema să nu fie diferenţele de perspectivă, ci pur şi simplu felul în care vă vorbiţi.

2. Încercând să schimbaţi partenerul nu faceţi decât să Continue reading →

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns