Press "Enter" to skip to content

Cum poate un avocat sa castige sprijinind medierea

M P 0

In putine locuri din lume medierea gaseste sustinere din partea avocatilor. Sunt insa destule motive pentru care un avocat ar putea sa sustina medierea in fata clientilor sai si sa aiba, astfel, mai mult de castigat.

Instante mai putine si termene de judecata mai lungi sunt realitati pentru tot mai multe tari. Este un nou context in care si avocatii trebuie sa se adapteze. Si pot face acest lucru folosindu-se de mediere, care nu mai trebuie privita ca un concurent al profesiei de avocat, ci ca o varianta de a rezolva mai eficient o disputa si de a-si construi o imagine mai buna in ochii clientului. Un articol publicat dewww.law.com dezvaluie cateva din caile prin care un avocat isi poate creste reputatia sprijinind medierea.

O mediere eficienta are nevoie de incredere si comunicare intre mediator, avocat si client. Rolul avocatului este esential in acest proces, iar rezultatele pozitive pot asigura reprezentatului legal o imagine foarte buna in ochii clientilor.

Avocatii ar trebui sa prezinte clientilor solutiile alternative de rezolvare a disputelor. Sa le explice avantajele medierii si sa se asigure ca partea pe care o reprezinta nu isi creaza asteptari nerealiste de la un proces in instanta. De multe ori si avocatii si clientii se concentreaza prea mult pe lupta din sala de judecata si mai putin pe solutia urmarita, fapt care poate afecta rezultatul final.

Avocatii trebuie sa devina consilieri de incredere pentru client. Sa il informeze asupra consecintelor impredictibilitatii unui proces in instanta, despre costuri si despre efectele la nivel emotional pe care un asemenea proces le poate genera. In functie de pregatirea pe care o au, avocatii pot sa isi informeze clietii despre mediere. Cu cat acestia din urma stiu mai multe despre mediere, cu atat mai bine va fi privit avocatul.

In anumite cazuri avocatii se pot implica si in procesul de selectare a unui mediator. Pot aduna informatii, recomandari de la alti colegi avocati. Criterii importante care trebuie luate in seama in procesul de selectare a unui mediator privesc reputatia si expertiza acestor mediatori.

Este importat ca un avocat sa isi ajute clientul sa privesca cu mai multa deschidere catre mediere. Sa ii prezinte si celelalte avantaje ale medierii, in afara celui legat de costuri. Daca ne referim la disputele intre parteneri de afaceri, trebuie subliniata posibilitatea ca prin mediere sa se salveze si relatiile de business dintre parti.

Daca un client isi rezolva disputa prin mediere, acesta va tine cont de aportul pe care avocatul sau l-a avut in acest proces. Relatia client – avocat se va consolida si acesta din urma va avea de castigat pe termen lung, chiar daca nu si-a dus clientul in instanta si l-a indrumat catre mediere.

Mai multe informatii despre mediere pe http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns