Press "Enter" to skip to content

Cum scap de cineva care ma hartuieste?

M P 0

Hartuirea este una din infractiunile care provoaca un discomfort real victimelor, uneori cu repercusiuni grave, de natura psihica, astfel incat multe victime au avut nevoie de consiliere psihologica pentru a se putea recupera dupa ce au suferit disconfortul creat de infractiunea de hartuire. Modul de manifestare al acestei infractiuni poate avea manifestari cat se poate de variate. De la fostul iubit care hartuieste persoana cu care a avut o relatie, hartuirea sexuala, hartuirea profesionala, hartuirea la locul de munca, hartuirea telefonica facuta de firmele de recuperare credite, si pana la hartuirea pe strada de catre vecinul nervos, sau hartuirea de catre fostul angajat, aceasta infractiune a reusit sa atraga atentia legiuitorului astfel incat sa fie incriminata in Noul Cod Penal.

In functie de gravitatea faptelor produse de faptuitor, optiunile victimei infractiunii de hartuire sunt urmatoarele:

Modul in care puteti depune o plangere penala pentru hartuire si etapele necesare parcurgerii acestei proceduri au fost dezvoltate in articolul:

Hartuirea este pedepsita penal. Cum poti reclama daca esti urmarit sau agasat?

In cazul in care tot ceea ce doriti este sa scapati rapid de disconfortul creat de hartuitor, o metoda rapida si eficienta este:

Mediere pentru infractiunea de hartuire

Mi-ar placea, din respect fata de legea romana, sa nu confundam medierea care este o institutie regementata de legea 192/2006 cu impacarea, cea care este o institutie separata prevazuta de Noul Cod Penal.

Medierea nu scapa infractorii nepedepsiti ci ii pedepseste alt fel asa cum am explicat in postarea:

Impacare, penal, mediere.Medierea in procesul penal

Hartuirea, fiind o infractiune aparte, de multe ori este savarsita de o persoana care are un istoric comun cu victima.  Inainte de a ajuge la hartuire, autorul a avut o relatie colegiala, profesionala, contractuala sau amoroasa cu victima, dar nu este obligatoriu ca de fiecare data sa se intample astfel. Fiecare dosar de hatuire are propriul specific si trebuie tratat in unicitatea sa.

Ce face mediatorul ?

Mediatorul prin tehnici psiho-juridice ia legatura cu persoana acuzata de hartuire, afla care sunt cauzele care o determina sa aiba astfel de manifestari si , impreuna cu partile, inlatura cauzele sau schimba perceptia faptuitorului asupra cauzelor care il determina sa aiba astfel de manifestari.

In cazul in care hatuirea a avut manifestari peste care se poate trece cu greu, prin mediere, persoana acuzata de hatuire plateste si daunele provocate partii vatamate indiferent de natura acestora.

Mediere pentru hatuire dupa ce a fost depusa o plangere penala.

Chiar si in situatia in care exista o plagere penala pentru hartuire depusa la organele de politie sau parchet, medierea poate pune capat cercetarii penale, respectiv procesului penal in conditiile intelegerii pe care partile o au in mediere. Este bine de stiu ca victima infractiunii de hartuire nu este nevoie sa apara fata in fata cu faptuitorul daca aceasta refuza acest lucru. Mediatorul poate lua act de pretentiile victimei sau de propunerile faptuitorului si in discutii separate, astfel incat victima infractiunii de hartuire sa fie protejata de disconfortul emotional pe care l-ar putea produce intalnirea cu faptuitorul.

Care este primul pas pentru mediere?

Fie ca sunteti victima infractiunii de hartuire, fie ca a fost depusa o plagere penala pt hartuire pe numele dumneavostra, primul pas este sa contactati un mediator. Daca locuiti in Bucuresti sau Sectorul Ilfov, putei suna la nr 0768.511.900.

In urma incheierii unul contract, mediatorul va efectua toate demersurile necesarii procedurii de mediere menita sa puna capat disconfortului dumneavostra.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti – 0768.511.900

 

V-ar mai putea intersa si:

Se poate mediere pentru viol?

Se pot împăca părțile implicate în procese penale după sesizarea instanței de judecată?

ex: Efecte mediere penala


SEO(hartuire psihica, plangere pentru hartuire,hartuire telefonica,hartuire morala,hartuire verbala,hartuire cod penal,hartuire morala cod penal,hartuire profesionala)

(Visited 8.060 times, 1 visits today)

Comments are closed.