Press "Enter" to skip to content

Dorin Badulescu afirma ca mediatorii sunt pregatiti sa degreveze instantele

M P 0

Mediatorii sunt pregatiti sa degreveze instantele de judecata, a afirmat presedintele Consiliului de Mediere, Dorin Badulescu, joi, într-o conferinta de presa, în contextul în care, de vineri, în mai multe cauze civile, o sedinta de informare privind medierea este obligatorie înainte ca partile sa ajunga în instanta.

“Suntem un corp bine pregatit, putem sa preluam mult din presiunea care apasa pe umerii instantelor de judecata si sa ducem la capat aceste litigii pe care partile vor dori sa le solutioneze pe aceasta cale. Suntem pregatiti sa preluam acest soc, sa degrevam instantele de judecata, sa informam si sa ajutam cetatenii pentru a putea sa beneficieze de servicii de calitate. (…) la acest moment suntem în postura de a acoperi din punct de vedere al corpului profesional tot ceea ce înseamna teritoriul tarii. Mediatorii pot fi accesati facil atât la sediile instantelor de judecata, fiind prezente tablourile mediatorilor autorizati, cât si pe site-ul Consiliului de Mediere”, a declarat Badulescu.

El a precizat ca la nivel national sunt în prezent aproape 5.000 de mediatori.

Badulescu a mentionat ca prevederea ce instituie de vineri obligativitatea sedintei de informare privind medierea se refera “la litigiile în materie civila cu un cuantum de pâna la 50.000 de lei, cele în domeniul malpraxisului, cele din zona de protectie a consumatorului, litigii între profesionisti, cele în materie de stramutare de hotare, vecinatate, cele din zona de posesie”.

El a mentionat ca în aceste domenii sunt foarte multe cauze pe rolul instantelor.

“Poate enumerarea este limitativ prevazuta în lege, însa ca numar de dosare de care instantele ar putea fi degrevate este un numar impresionant, pentru ca în aceasta zona sunt foarte multe cauze care se dezbat pe rolurile instantelor de judecata. Costurile pe care cetatenii le suporta pentru a se adresa justitiei clasice sunt foarte ridicate si ca solutie alternativa medierea vine în sprijinul lor pentru a putea sa beneficieze de rapiditate, costuri mult mai reduse comparativ cu instanta si de lipsa stresului si presiunii la care sunt supusi în sala de judecata”, a afirmat presedintele Consiliului de Mediere.

El a precizat ca mediatorul nu poate pretinde onorariu la sedinta de informare, iar daca ulterior partile aleg sa-si solutioneze litigiul apelând la mediere, pretul unei astfel de sedinte e variabil, în functie de profesionist. agerpres.ro.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 46 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns