Press "Enter" to skip to content

ex: Efecte mediere penala

M P 0

Incheiere a unui dosar penal, aflat pe rolul unei instante de judecata, dupa depunerea ACORDULUI de MEDIERE:
In baza art 396 alin. 1 si 6 C.pr.pen. rap. la art.16 lit. g C.pr.pen. încetează procesul penal pornit impotriva inculpatilor…….aflati in prezent in Penitenciarul……….pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228, alin.1-229, alin.1, lit. (d) Cod Penal, cu aplicarea art. 77, lit. (a), art. 44. alin. 1 şi art. 113 şi urm. din Codul penal, întrucât partile a depus acord de mediere din care rezulta faptul ca s-au împăcat. În baza art. 241 alin. (1) lit. b) C. proc. pen. constată încetată de drept măsura arestării preventive dispusă prin încheierea de şedinţă.În baza art. 399 alin. (2) C. proc. pen. dispune punerea de îndată în libertate a inculpatilor de sub puterea mandatului de arestare preventiva. Pronunţată în şedinţa publică.

Asa cum reiese din exemplul de mai sus, infractiunea de furt poate fi supusa medierii conform NCP cu efect direct atat asupra faptuitorului cat si a partii vatamate. Atat partea vatamata are de castigat, asa cum am explicat AICI, cat si faptuitorul care odata cu semnare acordului de mediere scapa de cercetarea penala, de procesul penal, de condamnare si chiar de cazierul judiciar.

V-ar mai putea interesa si:

Acord de mediere dosar penal

Mediere in procese penale

Impacare, penal, mediere.Medierea in procesul penal

 

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti – 

(Visited 1.867 times, 1 visits today)

Comments are closed.