Press "Enter" to skip to content

Furt energie electrica-pedeapsa sau mediere?

M P 0

Furtul de curent electric este tot mai des intalnit in dosarele de mediere pe care le instrumentez. Medierea dosarelor de furt de curent electric necesita timp, dar in foarte multe situatii se incheie reciproc avantajos, atat in interesul societatii de distributie a energiei electice, cat si a pretinsului faptuitor. Am explicat aici pe larg cum functioneaza medierea penala:

Impacare, penal, mediere.Medierea in procesul penal

Iar aici ce efecte produce medierea dosarelor de furt:

ex: Efecte mediere penala

Intrucata medierea nu cerceteaza faptele, imi este greu sa spun daca acuzatiile de furt de curent electric se datoreaza unor metode generate de intentia si interventia faptuitorului sau a unor defectiuni neremarcate la timp a mecanismelor de contorizare. Prin mediere se incearca obtinerea unei intelegeri in care paguba pricinuita de furtul de curent electric sa fie achitata, iar pretinsul faptuitor sa fie achitat. Negocierea este dificila, procedurile sunt de durata, dar, acolo unde nu sunt dovezi incontestabile, cum ar fi existenta unor instalatii artizanale, sau acolo unde suspiciunea de furt de energie electrica  nu este repetatata, medierea este solutia incheierii intr-o formula reciproc avantajoasa a dosarelor de furt de curent electric.

Furt energie electrica-pedeapsa: in cazul in care nu se ajunge la un acord prin intermediul procedurii de mediere, furtul de energie electrica in noul cod penal se pedepseste, conform art 228 alin 3 din Noul Cod Penal 3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică. Pedeapsa pentru furtul de energie electrica este prevazuta la alin 1 art 228 NCP: (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

De aceea recomadarea noastra este ca odata ce o persoana este acuzata de infractiunea de furt de energie electrica sa contacteze in timp util un mediator, pentru a putea desfasura procedura de mediere in conditiile legale pentru a putea obtine maximul de eficienta. Un exemplu de incheiere a unui dosar penal prin intermediul medierii puteti gasi in art: ex: Efecte mediere penala.

V-ar mai putea interesa si:

Lista cu infractiuni la care se aplica medierea

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti – 

(Visited 8.462 times, 1 visits today)

Comments are closed.