Press "Enter" to skip to content

Împăcare accident auto

M P 0

Litigiile generate de accidentele auto conțin o serie de elemente particulare prin specificul lor distinct. Prima observație este că  din punct de vedere legal accidentele auto sunt prevăzute atât de legislația rutieră cât și de prevederi ale noului Cod Civil și ale noului Cod Penal în funcție de circumstanțele în care acestea se produc. În al doilea rând, părțile participante la soluționarea dosarelor de daună provocate de accidentele auto sunt pe de o parte făptuitorul sau persoana vinovată de producerea accidentului auto, partea vătămată de producerea accidentului auto și asiguratorul.

Participarea asiguratorului la soluționarea litigiilor generate de accidente auto variază în funcție de tipul de asigurare, de locul în care a fost produs accidentul precum și de înțelegerea parților prezente în conflict.

Din aceste motive considerăm că specializare cabinetului nostru în acest tip de litigii precum și specializarea mediatorului Petru Mustățeanu atât în drept cât și în asigurări ne permite să gestionam eficient litigiile generate de accidente auto.

Și mai interesant:

Ce trebuie știut înainte de a apela la un mediator pentru suluționarea litigiilor generate de accidentele auto?

  • Acordați primul autor, implicați-vă în ajutarea părții vătamate;
  • Urmați prevederile legale ale procedurii de constatare amiabilă sau sunați la 112 după caz;
  • Participați activ la cercetările efectuate de organele de poliție în vederea constatării condițiilor în care a fost produs accidentul;
  • Nu amânați găsirea unei soluții pe cale amiabilă;
  • Păstrați un dialog deschis cu partea vătămată;
  • Solicitați consultanță juridică și obțineți o înțelegere reciproc avantajoasă înainte ca dosarul să fie trimis în judecată;

Ce trebuie să fac dacă vreau o mediere pentru soluționarea unui litigiu generat de un accident auto?

Primul pas este ne contactați prin oricare din mijloacele afișate la datele de contact.

La momentul în care ne angajați este recomandat să aveți la dumneavoastră un act de identitate, date cu privire la dosarul deschis de organele de poliție rutieră în urma accidentului precum și datele de contact ale părții vătămate.

Și mai interesant:

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere in domeniul penal, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti – tel: 0768.511.900

(Visited 352 times, 1 visits today)

Comments are closed.