Press "Enter" to skip to content

Impacare notariala

M P 0

Impacare la notar pentru dosar penal sau despagubire.

Buna ziua. Impacarea partilor pentru dosar penal, sau pentru despagubiri auto se poate la orice notariat, sau daca nu unde se face? Si cat costa? 

Impacarea partilor pentru incetarea procesului penal

Impacarea partilor pentru incetarea procesului penal, este o institutie aparte si este regasita in atat in Codul Penal, Codul de Procedura Penala, cat si in legile speciale. Institutia care se ocupa de impacarea partilor este MEDIEREA. In acest scop exista chiar si o decizie emisa de Înalta Curte de Casație și Justiție pe care o puteti citi aici: Medierea, cauză de înlăturare a răspunderii penale.

In aceasta decizie se mentioneaza faptul ca incheierea unui acord de mediere poate interveni in tot cursul procesului penal, explicand detaliat cum functioneaza medierea și împăcarea părților sub aspectul naturii juridice.

Mai mult de atat, prin Decizia nr. 516 din 22 iunie 2015 pronunţată în apel de Secţia Penală a Curţii de Apel Suceava se mentioneaza explicit faptul ca recunoaşterea vinovăţiei printr-o declarație notarială este considerata nelegala !

Pentru o imagine completa, puteti citi in acest site articolele despre:

Impacarea cu infractorul la mediator

Infractiuni la care se aplica medierea

ex: Efecte mediere penala

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu -0768.511.900

(Visited 1.175 times, 1 visits today)

Comments are closed.