Press "Enter" to skip to content

Informare gratuita obligatorie despre mediere

M P 0

Informarea gratuita obligatorie despre mediere a fost introdusa in legislatia din Romania si implementata la nivelul tuturor judecatoriilor din tara si din Bucuresti odata cu votul Parlamentului Romaniei din data de 19 iuie 2012 a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Informarea gratuita obligatorie despre mediere este un pas important pentru modernizarea sistemului juridic din tara, pentru degrevarea instantelor, dar si pentru a ridica medierea ca sistem juridic alternativ modern la nivelul de apreciere de care se bucura in occident si restul tarilor civilizate.

Pe scurt , informarea gratuita obligatorie despre mediere, presupune ca partile, inainte de a ajunge in fata instantei de judecata, sa consulte un mediator si sa afle in ce masura aceasta solutie moderna de rezolvare a conflictelor poate fi solutia pentru tipul sau de problema.

Informarea gratuita obligatorie despre mediere nu obliga partile sa plateasca un mediator iar astfel sa nu “ isi gaseasca dreptatea in instanta” . Persoanele conflictuale, cele care nu isi doresc sa isi rezolve problema ci au ca scop razbunarea sau conflictul in sine, pot merge linistiti sa se judece pana la sfarsitul vietii odata ce fac dovada ca stiu ce este medierea dar o refuza .

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns