Press "Enter" to skip to content

Mediator Pentru Succesiune In Bucuresti

M P 0

Cum știm, moștenirea este transmiterea patrimoniului (ansamblu de drepturi și obligații cu conținut patrimonial) unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane fizice în ființă.

Deschiderea succesiunii, așa cum se arată la art. 954 din noul Cod civil, coincide cu momentul producerii decesului persoanei fizice, însă aceasta nu trebuie confundată cu deschiderea procedurii succesorale.

Deschiderea procedurii succesorale, poate fi facută de către orice persoană interesată (care are vocaţie succesorală):

–          Prin Mediere

–          prin promovarea unei acțiuni în instanță .

–          pe cale notarială ( cu costuri mai ridicate si cu conditia ca moștenitorii sa se înțelega la toate capitolele );

Dacă aruncăm o privire peste prevederile legale, pe scurt, constatăm că:

1)      Succesiunea prin mediere

Succesiunea consta in transmiterea unor drepturi ale unei persoane cater una sau mai multe persoane. De regula, transmiterea dreptului se face dupa decesul persoanei care il detinea ( mostenire) , dar si in cursul vietii persoanei care detine drepturile (imparteala de ascendent ).

Medierea este foarte utila pentru rezolvarea succesiunilor cu litigii:

Evita plata unei taxe judiciare suplimentare pentru solutionarea litigiului ( in unele cazuri, platita de mai multi mostenitori), taxa care este raportata la valoarea bunurilor revendicate.

Medierea ofera prilejul ca toti succesorii aflati in litigiu sa se aseze in jurul unei mese si sa dezbata, asistati de mediator, problema mosternirii, iar rezultatul impartirii finale prin mediere ajunge sa fie convenabil tuturor partilor. In plus, totul se petrece discret si confidential, doar in biroul mediatorului. Cu acordul de mediere finalizat, mostenitorii pot parcurge etapele dobandirii dreptului de succesiune ( certificate de mostenitor la notar, hotarari judecatoresti care consfintesc acordul de mediere etc.)

In practica, apar dificultati la impartirea mostenirilor in cateva cazuri: Continue reading →

(Visited 203 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns