Press "Enter" to skip to content

Mediatorii din Bucuresti in relatia cu instantele de judecata

M P 0

Mediatorii din Bucuresti dau dovada de o gestionare eficienta a raportului cu instantele de judecata a judecatoriilor de sector precum si cu Tribunalul Bucuresti.

Conducerea judecatoriilor incurajeaza medierea considerand-o un sprijin necesar pentru degrevarea activitatii din judecatorii iar pentru asta lunar se tin sedinte cu scop lucrativ la care participa reprezentati ai conducerii judecatoriilor si mediatori desemnati de asociatiile profesionale ale mediatorilor.

Cazurile pretabile medierii care ajung la judecatorii sunt indrumate spre mediere atat direct cat si prin intermediul citatiilor transmise prin posta justitiabililor care au deschis in instanta o actiune de acest gen.

Faptic, o persoana care a primit de la judecatorie un plic cu o invitatie care mentioneaza “ va invitam sa incercati solutionarea prezentului litigiu apeland la procedura medierii “ trebuie ca pana la termenul mentionat in citatie sa ia legatura cu un mediator care sa inchida litigiul prin procedura medierii.

Despre ce presupune procedura medierii puteti afla citind urmatoarea postare: ( )

Odata obtinut un acord de mediere el va fi depus la judecatorie unde se va lua act de vointa partilor inscrisa in acord si se va emite o hotarare judecatoreasca ce contine datele scrise in acordul de mediere.

Mediator Petru Mustateanu

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns