Press "Enter" to skip to content

Mediere inselaciune cu credite bancare

M P 0

Mediere – inselaciune a unei banci

In disperarea de a obtine credite de nevoi personale sau credite imobiliare, de multe ori, oamenii au neglijat prevederile legale si au fortat interpretarea conditiilor de achitare a creditelor aducand adeverinte de venit neconforme cu realitatea, giranti fictivi sau cu adeverinte de venit false, ceea ce la momentul respectiv nu a fost remarcat, dar, odata cu intrazierea la plata a ratelor au urmat si verificarile, ceea ce a condus la identificarea infractiunii de inselaciune cu credite bancare.

Asa cum stim, medierea poate pune capat cercetarii penale, sau, dupa caz, procesului penal inclusiv pentru infractiunea de inselaciune, asa cum este ea prevazuta la art 244 aliniatul 3 in Noul Cod Penal.

In majoritatea cazurilor de mediere  “inselaciune cu credite bancare” pozitia bancilor a fost aceea de solicitare a recuperarii a sumelor restante, iar in unele cazuri de achitare integrala a creditelor obtinute prin mijloace indoielnice, fara a insista in mod expres pentru tragerea la raspundere penala a persoanelor care au inselat banca.

Chiar daca aparent medierea dosarelor de inselaciune a bancii, pare simpla, procedeul este unul complex si presupune termene, corespondenta si negociere asistata, studierea documentelor, formularea clara a ofertei si a pretentiilor, de aceea recomand ca persoanele aflate in faza de cercetarea pentru inselaciune cu credite bancare sa contacteze in timp util un mediator pentru ca acesta sa aiba timpul necesar desfasurarii formalitatilor.

Trebuie mentionat aici ca medierea de inselaciune pentru obtinerea de credite bancare se poate aplica atat in faza de cercetare, cat si pe tot parcursul procesului penal, de ex:

Incheierea unui acord de mediere poate interveni in tot cursul procesului penal

 

Privita din perspectiva mediatorului, medierea inselaciunii pentru credite bancare, este solutia in care toti participantii au de castigat. Faptuitorul scapa de dosar penal, banca isi recupereaza cert si in timp util banii, iar statul este scutit de cheltuielile necesare contiunarii cercetarilor penale, a judecarii dosarului, si, unde este cazul, a cheltuielilor generate de detentia condamnatului. Mai multe pe acesta tema am explicat aici:

Impacare, penal, mediere.Medierea in procesul penal

Cu toate acestea nu toate dosarele de mediere pentru inselaciune bancara, au fost unele solutionate pozitiv. In unele situatii reprezentantii bancii refuza medierea sau emit pretentii ce nu pot fi indeplinite de faptuitori, iar asta duce la continuarea cercetarii, respectiv a procesului penal. In ceea ce priveste onorariul mediatorului pentru medirea dosarului de inselaciune, acesta este mai mic pentru situatia in care nu s-a ajuns la un rezultat reciproc avantajos.

V-ar mai putea interesa si:

Lista cu infractiuni la care se aplica medierea

Mediator Petru MUSTATEANU

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti – 

(Visited 1.178 times, 1 visits today)

Comments are closed.