Press "Enter" to skip to content

Medierea este obligatorie 2013 ?

M P 0

Persoanele fizice şi juridice care au intenţia să se adreseze instanţelor (justiţiabilii) într-un litigiu comercial sau de altă natură sunt obligate, de la 15 februarie 2013, să participe la şedinţa de informare privind medierea conflictului, în urma intrării în vigoare a unui nou set din modificări aduseLegii 192/2006 privind medierea.

Litigiile aflate deja pe rolul instanţelor intră şi ele sub incidenţa noilor reglementări a legii medierii – avantajul rezolvării conflictului prin mediere, în acest caz, fiind acela că taxa de timbru se restituie în cele mai multe dintre cazuri.

Dacă legea nu prevede altfel, părţile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate să participe la sedinţa de informare privind medierea, inclusiv după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, în vederea soluţionării pe această cale a conflictelor în materie ci­vilă, de familie, în materie penală, precum şi în alte materii, în condiţiile prevăzute de prezenta lege“, arată noua lege.

Din august 2013 legea devine şi mai “restrictivă“, în sensul că nu te mai poţi prezenta în faţa instanţeifără dovada că ai încercat procedura medierii.

“Înainte de sesizarea instanţei de judecată sau a organului de urmărire penală, Continue reading →

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns