Press "Enter" to skip to content

Medierea este un indemn spre cultura dialogului

M P 0

Miercuri, 20 iunie 2012, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a participat miercuri, 20 iunie 2012, la Conferinţa “Reglementarea medierii – o soluţie pentru mediul de afaceri”, potrivit unui comunicat al MJ.

Titus Corlăţean: “Sunt aici nu pentru a face promisiuni, ci pentru a confirma seriozitatea cu care Guvernul şi Ministerul Justiţiei tratează instituţia medierii. Această instituţie este un îndemn spre cultura dialogului.

Este o certitudine sporirea numărului de conflicte dar şi faptul că mijloacele tradiţionale de soluţionare a acestora sunt insuficiente. Numărul mare de cauze a căror soluţionare se poate prelungi adesea pe durata mai multor ani, „sufocă” practic, activitatea instanţelor. Cetăţenii trebuie să ştie că, într-un mare număr de situaţii, nu statul este cel care răspunde cel mai bine nevoii de a da un răspuns unor chestiuni private, ci este nevoie doar de dialog, de deschidere…, iar pentru acestea de un profesionist care să ajutela găsirea gândului bun de pe urmă.

Sunt necesare exigenţă şi profesionalism în formarea noilor mediatori, dar şi acţiuni de promovare prin care medierea să se facă văzută în peisajul social, cu toate avantajele ei. Şi nu trebuie uitat că elementul pe care se sprijină medierea – încrederea cetăţeanului – se clădeşte, la rândul ei, pe imaginea unui mediator profesionist, integru, şi subliniez, integru, care înţelege interesele şi poziţiile divergente ale părţilor, care păstrează secretul profesional şi îşi păstrează echidistanţa.”

La eveniment a fost prezent şi Lucian Isar, ministrul delegat pentru Relaţia cu Mediul de Afaceri. De asemenea, au participat magistraţi, avocaţi, notari, mediatori, oameni de afaceri. Conferinţa a fost  organizată de deputatul Alina Gorghiu în parteneriat cu  asociaţia “O şansă pentru viitor”, Camera Consultanţilor Fiscali, Uniunea Naţională a Mediatorilor din Româmia, Țuca Zbârcea și Asociații, Asociaţia Centrul Avocaţilor Mediatori.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns