Press "Enter" to skip to content

Medierea, un lucru necesar

M P 0

mediator-mediere-300x126Medierea, o solutie care este practicata cu succes in rezolvarea conflictelor in multe tari, conform unei modificari legislative intrate in vigoare de la 1 august, cererea de chemare in judecata nu este acceptata daca nu se prezinta dovada (certificat sau proces verbal) ca ai parcurs o sedinta de informare despre avantajele medierii urmand ca apoi sa poti decide in cunostinta de cauza daca mergi la instanta sau ramai sa-ti rezolvi problema la mediator.  Situatiile in care se cade a initia procedura de mediere sunt multiple.

Pentru ca in ultima perioada certurile in cuplu urmate de divort sunt intr-un numar mare, vom lua un exemplu, in cazul divortului . Multe cupluri, in special tinerii fac pasul casatoriei doar pentru a intra in pas cu lumea, sau pentru ca asa cred ca este bine, mi se pare foarte gresita aceasta gandire, nu se pune deloc in prim plan ce inseamna responsabilitatea intemeierii unei familii, sau ce inseamna viata de cuplu, din acest motiv de cele mai multe ori se ajunge la divort.  Problema unui divort poate porni din mai multe motive, unele mai intemeiate, unele doar inventate uneori . Acum cativa ani chiar ma intrebam de ce in afara tarii cei care doresc sa ajunga la divort erau obligati sa treaca mai intai la mediere si chiar sa incerce sa repare relatia, in timp ce la noi pur si simplu la a doua infatisare raspundeai sec ca nu mai vrei si gata. Desigur exista si posibilitatea ca dupa despartire sa iti dai seama ca ai facut o greseala si ca defapt nu iti doreai poate chiar sa divortezi, asa e, unii au impresia ca viata este doar un simplu joc, pentru astfel de cazuri exista acum medierea, care ofera si o perioada de gandire si analiza pentru cei care nu stiu ce fac, sau cred ca stiu.

Ma bucur ca din acest an medierea a devenit fie si informativ, un lucru necesar si nicio instanta nu va accepta chemarea in judecata daca in prealabil nu se prezinta dovada de parcurgere a sedintei de informare despre avantajele medierii. Cu siguranta exista si cazuri cand medierea nu da rezultate, orgoliile sunt prea mari si ambele parti implicate in conflict doresc cu orice pret sa ajunga in instanta. Certificatul de informare, este documentul care va atesta de altfel  participarea la sedinta de mediere.

Ca si mine v-ati intrebat care sunt avantajele medieriiContinue reading →

(Visited 29 times, 1 visits today)

Comments are closed.