Press "Enter" to skip to content

Mituri despre viata avocatului

M P 0

Farmecul care se rasfrange asupra vietii de avocat sau in campul legii este larg raspandit atat printre neofiti, cat si printre avocatii cu experienta. Oare cati dintre avocatii profesionisti sunt multumiti cu adevarat de propria cariera? Algerea gresita a drumului profesional ramane un ecou trist pentru tot restul vietii. Cel mai bun mod pentru evitarea alegerilor gresite este sa nu-ti creezi iluzii sau asteptari prea mari.

Trebuie sa incerci sa-ti faci o imagine clara si reala despre viata de zi cu zi pe care o anumita profesie ti-o rezerva. Multi oameni aleg o cariera in domeniul juridic bazandu-se in mod gresit pe anumite mituri.

Este evident ca inainte de a parcurge un drum lung si anevoios nu doar din considerente financiare, dar si prin prisma timpului investit, este necesar sa fii bine informat si sa cantaresti motivele in vederea luarii unei decizii.

Ati ajuns deja avocat si va indreptati spre succes? Va prezentam cinci mituri destramate despre viata avocatilor, care va pot ajuta sa atingeti obiective reale.

1. Daca te faci avocat succesul… financiar este garantat

Adevarul este ca cei mai bine platiti avocati apartin firmelor de renume care au multi angajati, iar aceste firme reprezinta un procent mic in marea de birouri de avocatura. Pe de alta parte, majoritatea societatilor de avocatura sunt extrem de selective sau din contra, sunt o jungla unde nu oricine rezista. Fiecare este dator inainte de a alege cariera de avocat sa isi faca autocritica.

2. Daca te faci avocat poti sa lupti impotriva nedreptatii si sa participi la schimbarea societatii

Sentintele au prea putin de-a face cu triumful binelui asupra raului. Hotararile sunt influentate de argumentele aduse de avocat in interesul clientului. Ele nu functioneaza dupa logica gresit vs. corect, sunt mai degraba un compromis intre parti.

3. Voi fi un mare avocat pentru ca imi place sa am dreptate

Intr-o aparare nu te vei antrena intr-o lupta verbala cu adversarul. Ceea ce conteaza este sa convingi judecatorul prezentand argumente logice, bazandu-te pe fapte si pe legi.

4. Viata unui avocat este palpitanta si stralucitoare

Spre deosebire de avocatii care apar pe micile ecrane sau la cinema, mare parte din timpul unui avocat se desfasoara in afara tribunalului. In realitate nu toate cazurile ajung in instanta. Viata unui avocat nu este “glamour”Majoritatea isi petrec timpul documentandu-se, citind mult, facand drumuri la registratura (in special pentru stagiari), redactand intampinari, concluzii, note legale etc.

5. Munca de avocat iti stimuleaza intelectul

Chiar daca legile sunt elaborate riguros, cu multa cunoastere, iar intr-o arecare masura activitatea unui avocat are partile ei stimulante, o mare parte din munca este banala si repetitiva.

In cele din urma, indiferent de ceea ce se spune, alegerea carierei de avocat trebuie sa urmeze o voce interioara. Daca iti doresti cu adevarat, atunci nu te poti vedea facand altceva.

Sursa:http://www.avocatura.com/stire/11016/5-mituri-despre-viata-avocatului.html

(Visited 115 times, 1 visits today)

Comments are closed.