Press "Enter" to skip to content

Noul Cod de Procedură Civilă poate să intre în vigoare la 1 februarie!

M P 0

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, participă, vineri, la Alba Iulia, la o întâlnire cu procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel Alba-Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Târgu-Mureş şi cu prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunalele din raza acestor curţi.

Cu acest prilej, Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat că noul Cod de Procedură Civilă ar putea intra în vigoare la 1 februarie, afirmând că a aflat că “atât Preşedinţia, cât şi Parlamentul vor depune toate eforturile astfel încât procedura să fie finalizată” până la acea dată, informează Mediafax.

Mona Pivniceru a declarat că noul Cod de Procedură Civilă ar putea intra în vigoare la 1 februarie dacă până la acea dată “legea care ar permite intrarea fără convulsii a codului în vigoare poate fi adoptată”, relatează agenția Mediafax.

Pivniceru a explicat că, iniţial, Codul de Procedură Civilă a fost suspendat ca aplicare până la 1 februarie anul acesta, iar pentru ca noul cod să intre în vigoare la această dată ministerul a făcut un pachet legislativ care se chema “Propuneri legislative de degrevare a instanţelor de anumite cauze”, pachet legislativ în care s-au suspendat de la aplicare anumite dispoziţii ale noului Cod de Procedură Civilă pentru imposibilitatea aplicării lor.

“Legea a fost întoarsă de la Preşedinţie la Parlament. E adevărat că e o chestiune procedurală, iar noi am luat în calcul posibilitatea de reamânare a acestui cod, având în vedere timpul scurs până la data intrării în vigoare şi procedurile parlamentare care ar trebui să se desfăşoare în acest interval, inclusiv promulgarea legii de către preşedinte. Am aflat că atât Preşedinţia, cât şi Parlamentul vor depune toate eforturile, aşa încât procedura să fie finalizată la 1 februarie, ceea ce ar însemna că nu ar mai fi necesară reamânarea codului, din moment ce la 1 februarie legea care ar permite intrarea fără convulsii a codului în vigoare poate fi adoptată. Ar putea fi 1 februarie”, a afirmat Pivniceru.

Ministrul Justiţie a adăugat că noul Cod de Procedură Civilă are toate şansele să intre în vigoare la termen deoarece “s-au mobilizat şi Parlamentul şi Preşedinţia pentru a face posibilă intrarea în vigoare”.

(Visited 34 times, 2 visits today)

Lasă un răspuns