Press "Enter" to skip to content

O zi cu Kenneth Cloke despre mediere

M P 0

Pe data de 15 aprilie, la Florenţa, a avut loc seminarul de pregătire avansată în domeniul medierii: “O zi cu Kenneth Cloke”. Seminarul a fost susţinut de specialistul în mediere şi arbitraj, precum şi directorul Centrului pentru Rezolvarea Disputelor din SUA, Kenneth Cloke, iar la eveniment, din România, a participat av. Iulia Bojiţă.
Kenneth Cloke, care este de asemenea un specialist în comunicare şi negociere, a explicat că medierea este metoda viitorului de soluţionare a conflictelor, mai ales în societatea emoţională de astăzi.
Potrivit avocatului Iulia Bojiţă, în cadrul cursului, acesta a spus că într-o societate conflictele sunt omniprezente, iar natura medierii ţine de natura conflictului. În plus, au fost prezentate tehnici de mediere: aflarea motivului conflictului, ce au în comun cele doua entităţi (pot fi atât persoane, cât şi instituţii implicate în mediere), intervenţia fizică, cum ar fi aranjarea în jurul mesei şi folosirea vocii scăzute. “Pentru ca să existe un conflict sunt necesare trei condiţii întrunite cumulativ: cele de natură fizică – două sau mai multe entităţi – , o neînţelegere de ordin mental şi a treia componentă, pe care fiecare conflict o are, este cea emoţională”, a spus specialistul în mediere. “Emoţiile sunt omniprezente, chiar şi în conflictele comerciale”, a spus Kenneth Cloke.
Potrivit lui, legea reprezintă soluţionarea conflictului, însă şi intelectualizarea conflictului emoţional, astfel încât nu se oferă nicio satisfacţie emoţională.
“În cultura occidentală, conflictul este considerat bun, pentru că poate duce la dezvoltare, la progres, în timp ce în cultura asiatică, este văzut ca ceva rău pentru că se schimbă «ordinea»”, a mai spus acesta, explicând că societatea modernă trebuie să caute modalităţi de prevenire a conflictelor, deoarece oamenii devin din ce în ce mai dezamăgiţi de litigii.
“În sistemul juridic avem valori dictate de reguli, pe când în mediere, regulile sunt dictate de valori”, a continuat Kenneth Cloke.
Kenneth Cloke este un speaker şi un autor foarte cunoscut. Printre cărţile lui cele mai faimoase se numără: Mediation: Revenge and the Magic of Forgiveness; Mediating Dangerously: The Frontiers of Conflict Resolution; The Crossroads of Conflict: A Journey into the Heart of Dispute Resolution. De asemenea, el este coautorul, împreună cu Joan Goldsmith, al volumului Thank God It’s Monday! 14 Values We Need to Humanize the Way We Work. Experienţa sa în domeniu cuprinde training-uri cu lideri importanţi ai unor organizaţii publice, private şi non-profit pe teme precum negocierea colaborativă, construirea de relaţii, soluţionarea conflictelor, dezvoltarea de leadership sau planificarea strategică.
Kenneth Cloke a predat cursuri despre mediere, istorie, ştiinţe politice, în cadrul unor universităţi precum Southwestern University School of Law, Antioch University, Occidental College, USC and UCLA.
Experienţa sa profesională este recunoscută în toată lumea, Kenneth Cloke rezolvând conflicte în ţări precum Austria, Bahamas, Brazilia, Canada, China, Cuba, Danemarca, Anglia, Georgia, Grecia, India, Irlanda, Japonia, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Nicaragua, Pakistan, Puerto Rico, Scoţia, Thailanda, Turcia, Ucraina, URSS, Marea Britanie şi Zimbabwe.
În perioada 7-8 iunie, anul curent, va avea loc, la Praga, Forumul de Mediere al Uniunii Internaţionale a Avocaţilor, iar al 57-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Avocaţilor va avea loc la Macau, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie.

Sursa:http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2013-04-19/Florenta%3A+O+zi+cu+Kenneth+Cloke+despre+mediere

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 60 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns