Press "Enter" to skip to content

Oamenii sunt interesați să meargă la mediator ?

M P 0

Preşedintele Consiliului de Mediere, Dorin Bădulescu, spune că a crescut numărul cazurilor de mediere după 15 februarie, când în mai multe cauze a intrat în vigoare obligativitatea ca părţile să participe la o şedinţă informativă privind medierea înainte de a se adresa instanţei, numărul de dosare mediate, referitor la companii, a înregistrat o creştere de peste 10%.

Bădulescu a precizat că recuperările de debite şi relaţia furnizor-client sunt printre aspectele discutate în cauzele privind companiile.

„După 15 februarie a început să crească interesul companiilor pentru a colabora cu mediatori în vederea rezolvării pe cale amiabilă a disputelor”, a declarat Dorin Bădulescu pentru AGERPRES.
El a spus că după jumătatea lunii februarie oamenii au început să se intereseze din ce în ce mai mult despre mediere şi ce presupune aceasta. Mai mult decât atât, Bădulescu a menţionat că s-a ajuns în situaţia în care medierea este preferată, în detrimentul sălilor de judecată.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Mediere, Gabriela Gyongy Mihuţ, este de părere că utilitatea medierii a fost înţeleasă.
„Am sesizat un interes al cetăţenilor pentru mediere. Se pare că s-a înţeles utilitatea medierii, sunt din ce în ce mai multe persoane care recurg la şedinţa de mediere şi sunt foarte multe care doresc să îmbrăţişeze profesia de mediator, se schimbă mentalităţi şi există foarte multă deschidere şi ne aşteptăm ca lunile următoare să existe un foarte mare aflux de cetăţeni care vor apela la mediere”, a adăugat Gabriela Gyongy Mihuţ.

sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/cati-oameni-sunt-interesati-sa-mearga-la-mediator-1032168.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 36 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns