Press "Enter" to skip to content

Profesia de mediator

M P 0

PROFESIA DE MEDIATOR ESTE O PROFESIE DISTINCTA,  REGLEMENTATA PRIN Legea nr 192/2006

Poate deveni  MEDIATOR orice persoana care are studii superioare in orice domeniu.

Ocupatia de mediator este inregistrata in COR, la pozitia 244702 si este incadrata in Grupa majora 2 Specialişti cu ocupaţii intelectuale şi ştiinţifice.

Competentele Mediatorului sunt stabilite prin Standardul Ocupational al Mediatorului

Profesia de mediator nu este o specializare sau o perfectionare a altor profesii.

PENTRU A DOBANDI CALITATEA DE MEDIATOR SI DREPTUL DE A EXERCITA PROFESIA DE MEDIATOR este necesara  AUTORIZAREA de catre Consiliul de mediere, conform dispozitiilor art 7 si 8 ale Legii 192/2006.

PERSOANELE AUTORIZATE CA MEDIATOR AU DREPTUL DE A DECIDE cand doresc inceperea exercitarii profesei : odata cu autorizarea sau ulterior.

PENTRU EXERCITAREA PROFESIEI,  ESTE NECESARA AVIZAREA de catre Consiliul de mediere a  FORMEI DE EXERCITARE A PROFESIEI DE MEDIATOR.

Competentele de mediator se dobandesc prin formare in cadrul CURSURILOR DE FORMARE A MEDIATORILOR .

Persoanele care doresc dobandirea calitatii de mediator  trebuie sa urmeze un CURS DE FORMARE avizat de catre Consiliul de Mediere, finalizat cu examen.

Certificatul de absolvire a cursului, eliberat de catre furnizorul de formare si emis de catre Consiliul de mediere, reprezinta documentul prin care se dovedeste indeplinirea conditiei prevazuta la art 7 lit f din Legea 192/2006, necesara  autorizarii.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns