Press "Enter" to skip to content

Societăţile de asigurări trebuie obligate să participe la mediere

M P 0

mediator-mediere-300x126Preşedintele Colegiului Medicilor (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru Agenţia de presă r/News, că săptămâna viitoare va trimite Ministerului Sănătăţii raportul experţilor şi câteva propuneri cu privire la noua lege a malpraxisului.

„Este un progres faţă de capitolul care era în legea 95 şi întroduce această înţelegere extrajudiciară şi anumite intervale de timp. În principiu suntem de acord. Sunt câteva puncte slabe pe care noi vom face propuneri. În primul rând, lista de experţi care sunt desemnaţi de Ministrul Sănătăţii, ministerul nu poate să desemneze aceşti experţi. Propunerea noastră va fi ca societăţile profesionale  vor face o listă de experţi care să fie aprobată de Minsiterul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor”, a delcarat Vasile Astărăstoae.

Potrivit sursei citate, CMR doreşte ca societăţile de asiguări să fie obligate să participe la mediere.

„Al doilea punct pe care dorim să îl subliniem este obligativitatea societăţilor de asigurări de a participa la această mediere. În lege este trecută, dar este astfel nuanţată încât o societate de asigurări  poate să spună că nu doreşte să participe la mediere. Societatea trebuie să participe la această mediere ca să îşi asume şi rezultatul. Pentru că ea trebuie să fie parte şi nu instituţiile medicale” a adăugat Astărăstoae.

Conform preşedintelui CMR, raportul va ajunge la Ministerul Sănătăţii săptămâna viitoare, urmând ca legea să intre în dezbatere publică.

Sursa:http://rnews.ro/2013/05/23/astarastoae-societatile-de-asigurari-trebuie-obligate-sa-participe-la-mediere/

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns