Press "Enter" to skip to content

Suspendarea procesului penal pe baza Contractului de Mediere

M P 0

Conform noului cod de procedura penala, in baza contractului de mediere se dispune suspendarea procesului penal – art 312 alin 3 pentru faza de urmarire si art 367 alin 3 pentru faza de judecata

Joi 26.06.2014,  s-a semnat in biroul nostru de mediere un CONTRACT DE MEDIERE a unui conflict penal de furt , vineri partile din procesul penal aveau ultimul termen de recurs la Curtea de Apel Bucuresti, (deja dupa vreo 3 amanari). Vineri au depus Contractul de Mediere si s-a dispus suspendarea recursului in baza contractului de mediere, in baza art 367 alin 3 noul cod de procedura penala.

Scriu asta ca o dovada ca MEDIEREA PENALA POATE AVEA LOC PANA la sentinta penala definitiva, pentru orice infractiune, deci si in caile de atac.

La furt impacarea este posibila pana la citirea actului de sesizare, insa MEDIEREA PENALA este posibila pe tot parcursul procesului, proces penal care se suspenda daca partile depun contractul de mediere, fie ca e vorba de infractiune urmaribila la plangere prealabila, fie ca e vorba de infractiune unde impacarea inceteaza procesul penal.

Medierea penala este si va fi cea mai avantajoasa metoda de solutionare amiabila a conflictelor penale dintre faptuitori si persoanele vatamate, mediatorul avand un rol fundamental in facilitarea comunicarii si focusarea pe solutii amiabile posibile la conflictul penal.

Sursa: Mediator Dorin Ilie – http://www.blog.mediatoru.ro/suspendarea-judecatii-recursului-in-procesul-penal-in-baza-contractului-de-mediere/

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014

(Visited 36 times, 1 visits today)

Comments are closed.